Organiserad

Nu har jag satt in alla mina papper i pärmen. Vad jag ska göra härnäst är att märka dem så att jag kan göra en notering i mina föreläsningsanteckningar vilka papper som hör ihop med vilka föreläsningar. Det enda störiga är att en av våra föreläsare har lagt ut sina papper på internet, vilket är miljömedvetet, men stör mig hehe. Alternativet är att skriva ut dem, får se om jag gör det. Är ändå en del liksom.

Igår beställde jag de nya böckerna inför nästa delkurs. Det tar ett tag innan de kommer, för jag tog ekonomisändning, vilket är gratis frakt men det kan ta upp till tre dagar för paketet att komma fram. Så skickas det imorgon kommer det fram tidigast onsdag. Förhoppningsvis kommer det fram innan nästa vecka är slut, annars blir det knapert om tid. Men fördelen är att jag kan koncentrera mig på omtentan så länge, borde ju hinna med en hel del om jag nu ska bruka allvar.

Jag tycker om J. Och jag tycker om honom ännu mer när han stöttar mig som han gör just nu. Han gör allt för att jag ska kunna plugga som jag vill, pushar på mig. Jag har iförsig varnat honom för att pusha för mycket, då kommer jag göra tvärtom mot vad han säger, som den barnrumpa jag är hehe. Men han tar mig på allvar nu när jag säger att jag måste plugga en massa. När jag sa att en timme var dag ska jag sitta, då sa han att jag borde ha en bestämd tid, typ mellan sex och sju varje dag sitter jag. Så har han maten klar till sju, sen tar vi alla en promenad efter maten=) Ja, vi får se hur detta ska gå! Motiverad känner jag mig iaf!

Tentan gjord

Då har jag skrivit tentan. Gick som jag trodde, jag har inte klarat den. Har jag det är det fruktansvärt orättvist mot mina klasskamrater. Det var nära att jag struntade i att göra den och åka hem igen, men jag är glad att jag stannade kvar. Nu har jag fått se hur det kan vara och hur mycket jag kunde och därmed vad jag behöver plugga på. Det som var skönt också var att jag redan innan bestämt mig för att göra omtentan och därmed hade jag ingen press på mig, samtidigt som jag inte mådde dåligt efteråt eftersom jag misslyckats. Nu är det nya tag och jag har tre veckor framför mig med endast pluggande. Insåg att på måndag är det faktiskt bara tre veckor till omtentan och den nya tentan så det går inte att bara sitta och läsa en timme per dag, jag måste sitta mer redan från början. Köpte mig en söt pärm idag och index så att jag kan bli mer organiserad=) Måste ju göra det roligt!

Men idag ska jag bara ta det lugnt. Jag ska lägga mig i soffan nu och titta på greys anatomy, och sen får jag se vad jag hittar på. Slappar förmodligen bara, kanske sover lite hehe. Imorgon går jag i skolan mellan nio och fyra, blir tufft. Men sen är ju helgen här!

Omotiverad djurplågare

Eftersom jag vet att jag kommer att få göra omtentan har jag väldigt svårt att sätta mig ner och läsa. Har väl läst tre rader idag, hittar hela tiden annat att göra.
Jag och Emma pratade om att kanske göra något denna helgen för ett tag sen, och jag hörde med henne igår om vi skulle hitta på ngt. Hon har mycket att göra i skolan, men hon tyckte att vi kunde äta lite middag och skvallra. Jag var lite festsugen men det kan vi ta en annan gång hehe. Jag hörde med Jeppelina också om hon ville hänga på och det ville hon. Så vi ska träffas hemma hos henne, äta lite god mat och dricka vin och sitta och snacka. Det ska bli urskoj. Petra är ju den som saknas, det brukar vara vi fyra som träffas men jag vill inte bjuda med henne. Inte på grund av hur det är mellan oss...vi snackar ju och så, men mer än så är det inte. Och jag kan ju behöva prata av mig om hela den situationen och det går ju inte om hon är där. Plus att både Emma och Jeppelina är på min sida och med tanke på hur Jeppelina är kommer ämnet säkert att komma upp. Dessutom har hon ju sin Halloweenfest på lördag, så det blir väl för jobbigt för henne med allt resande...

Det ska faktiskt bli skönt att göra något utan J en helg också. Vi har ju spenderat varje helg ihop nu hur länge som helst. Jag vet inte vad som händer på lördag men på söndag ska vi ju ändå på släktmiddag, så vi kommer ju att umgås. Jag kan ju behöva prata av mig om honom också;) Min pojkvän hihi.

Värsta djurplågaren är jag nu också, har så dåligt samvete så det finns inte. Klippte Callies klor innan, och råkade ta för långt in...träffade pulpan och det var blod överallt, så illa har jag aldrig lyckats ta. Jag har nog klippt för långt in max två gånger, och då har det slutat nästan direkt, eller kommit så lite att pälsen sugit upp det. Men nu har det blött ordentligt. Så som den djurplågare jag är satte jag igång dammsugaren eftersom jag vet att hon är rädd för den, så att hon skulle gå och gömma sig och ligga still tills det värsta gått över. Men när jag stängde av den skulle Callie ta sin flyckt, och sprang in i sovrummet, i andra änden av lägenheten. Så avtryck längs med hela lägenheten. Men där ligger hon nu, och har gjort ett bra tag. Skäller emellanåt när hon hör ngt. Får väl fjäska för henne snart. Ta ut henne i det blöta gräset så att hon får tvättat av sig lite. Min stackars lilla sötnos. Så hemst jag känner mig. Det gör ju ont när man klipper så långt in, hon gav inget ljud ifrån sig men hon ryckte till ordentligt och skulle se vad jag höll på med. Usch.

Hejdå Landskrona...

Nu har jag sagt upp min lägenhet. Siste januari är det inte längre min lägenhet. Känns lite konstigt. Inte att jag inte ska bo i den lägenheten mer, utan att jag flyttar från Landskrona. Jag har bott där hela mitt liv, och har väl alltid känt att jag någongång skulle flytta därifrån, men inte redan. Jag tror inte att jag kommer att flytta dit igen inom det närmaste. Efter att jag har tagit min examen hamnar jag nog först i Helsingborg skulle jag väl gissa på. Om jag inte hamnar där innan förstås ;). Men oavsett hur det går med J, flyttar jag nog till Helsingborg ändå. Kommer söka jobb där i första hand.

Imorgon är min tenta. Jag kommer inte att klara den, men jag ska göra den och från och med måndag är det nya tag. I värsta fall får jag göra omtenta på nästa också, för nu har de till och med flyttat tentan till den 26 november, och denna omtentan är den 24:e. Fördelen dock är att det betyder att nästa omtenta kommer att vara innan kursen är slut, så då har jag ju inte den hängandes efter mig inför nästa termin. Vi avslutar nästa delkurs med ett arbete, blir ju inte lika hårt pluggande då. Jag har iaf bestämt mig för att jag tar resten av denna veckan ledigt, vilar min stackarns hjärna och stressade mage. Sen från och med måndag läser jag minst en timme varje dag, det finns alltid något att läsa. Och jag börjar läsa till denna omtentan, lika bra. Även om jag inte får reda på resultatet än. Men då blir det ju inte så stressat när det visar sig att jag får göra omtentan. Ja, nu får jag skärpa mig.

Sen har jag bestämt mig för att varje dag ska jag ta en riktigt lång promenad med Callie, min vovve. En timme ska vi vara ute och gå. Den stackaren har fått lida nu när jag har fått plugga så mycket, blir promenader men inte så långa. I Landskrona är det svårt att ta de riktigt långa promenaderna, för även om hon blivit mycket bättre så blir hon fortfarande lätt rädd och sen är det kört när det väl händer. Men jag har märkt att här är hon inte så rädd, så här kan vi ta mycket längre promenader. Så det ska vi göra. Något som vi börjat med nu sista rundan också är att J tar med sig Kiwi, sin katt, och så tar vi en promenad alla fyra=)

Klant

Jag är en klant. Åkte hela vägen till Landskrona bara för att inse när jag står och väntar på bussen att jag glömt mina nycklar hemma hos J. Jahapp. Behöver ju mitt lägenhetskontrakt för att säga upp lägenheten. Så det blev bara till att åka till jobb och lämna min timlista och sen åka hela vägen tillbaka till Helsingborg igen. Får åka in imorgon igen, tur att man har skånekortet.

Kom förresten på att det heter "ombyte förnöjer" och inte "förändring förnöjer". Men ja, ni fattade vad jag menade hehe.

Sen så glömde jag ju skriva att J's föräldrar bor jättefint, jag vill också bo i hus=) Nu när julen närmar sig kan jag riktigt se framför mig hur mysigt det blir hos dem hehe.

Måste börja plugga nu, fick läst en del på bussen tillbaka till Hbg, och nu blir det full rulle i två dagar. Har bara typ 250 sidor att gå igenom. Och då räknar jag inte in kompendier och anteckningar, och inte heller det faktum att man ska repetera allt så att det sätter sig. Så då kanske man kan förstå varför jag kommer att sumpa denna tentan. Men men, jag har bestämt mig för att ändra taktik inför nästa kurs. Minst en timme var dag ska jag sitta och läsa, så hamnar jag iaf inte så back inför nästa tenta. Man hinner rätt långt på en timme, och gör jag anteckningar allteftersom så behöver jag ju inte läsa allt två gånger. Japp, känner att studiemotivationen börjar komma tillbaka.

Kryss i taket

Idag måste jag åka till landskrona fast jag inte vill. Ska säga upp min lägenhet. Jag ringde till dem i fredags och ville säga upp den, men man måste komma in till kontoret med sitt kontrakt, så jag får väl åka dit. Måste ju göra det innan den siste, annars får jag en hel månad till innan jag flyttar. Jag hoppas att de hittar en hyresgäst tidigare, så jag kan flytta så snart som möjligt.

Igår blev det plötsligt en tur till Strövelstorp på kvällen. J skulle se på hockey med sin far och frågade om jag ville följa med, hans mamma skulle laga middag. Så kunde jag sitta där och plugga. Fick alltså träffat hans pappa för första gången=) Jisses vad lika de är! Jag sa det till J sen, de agerar på samma sätt, samma ansiktsuttryck, samma blickar och så vidare. Så nu har jag träffat hans mamma, pappa, syster och mormor hehe. På söndag blev det förmodligen middag hemma hos hans farföräldrar...ja man ska väl träffa alla för eller senare antar jag.

Om man skulle ta sig i kragen och göra sig klar för en tur till sin hemstad.

If I were a boy

Såg precis Beyoncés video, If I were a boy. Det var en riktigt bra video, så bra att jag knappt lyssnade på låten, men jag förmodar att hon sjunger om samma sak som utspelar sig i videon.

Hon var nära en arbetskamrat, som hon inte hade ett förhållande med men som hon var väldigt nära, dansade intimt med och så vidare när de var ute. Videon skulle visa att det var egentligen hennes pojkvän som gjorde allt det som hon gjorde, och var rollerna ombytta skulle han bli sårad, precis som hon nu blivit. Att man måste inte vara otrogen för att såra. Man måste tänka på effekterna av sitt agerande. Även om man inte säger ngt betyder det inte att det inte känns.

www.youtube.com/watch?v=BVTyLqkez6A ...titta och analysera själv =)

Förändring förnöjer

Eller hur man nu säger det. Ja, jag tycker om förändring och kände att det var dags för scenombyte hehe. Har haft blogg här förut, och nu har jag hamnat här igen. Cirkeln är sluten =).

Är inte anonym här heller, betyder ju att jag ju inte kan skriva riktigt om allt som jag gjorde innan. Men men, det får man ju ta ;) Man ska ju inte ha hemligheter, men samtidigt kan folk förstå vem man pratar om även om man bara gör förkortningar på namn och sånt, om de vet vem jag är. Och alla vill inte bli onämnda i bloggvärlden.

Skulle bara skriva ett kort inlägg, måste sätta mig och plugga. Börjar få riktig ångest nu, jag kommer aldrig att klara denna tentan. Har aldrig varit så oförberedd som inför denna. J (aka dansken, men han gillar ju inte det smeknamnet;)) ska eventuellt gå på hockey ikväll, så jag får lite lugn och ro och får lättare att koncentrera mig.

Skriver säkert sen igen när jag behöver en paus.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0