Tillbaka igen

Då var man tillbaka i Helsingborg igen. Och äntligen har man fått träffa sin andra halva igen=) Han ligger i badet just nu, och jag sitter i allt dammet. Tänkte ta en dusch sen.
Jag hade verkligen tvetydiga känslor av att vara hemma. Samtidigt som det kändes lite som vanligt att ligga i sängen och glo på tv, så hade jag ingen ro av att vara hemma, kändes inte som hemma. Och jag började fundera på om jag någonsin egentligen haft riktig ro i den lägenheten. Jag kan verkligen inte minnas den känslan. Men det kändes också lite ledsamt när jag stod och tittade på utsikten och insåg att det kommer inte att vara min utsikt länge till.
Fick iaf gjort en del där hemma, eftersom det blev att jag inte var på Jennys fest i fredags=(, för jag hade problem med mitt öra och mådde inte alls bra. Sen så kom aldrig Josephine aldrig, för hon har fått ögoninflammation. Därmed kunde jag packa en del, sorterade alla papper på bordet och sorterade alla mina kläder. Får slängt tre pappkassar med kläder!

Och så fick jag sovit ut=)

Trött som in i...

Inatt har jag inte fått mycket sömn. Kunde inte somna först, sen kunde jag inte somna för Callie skällde på katterna, sen kunde jag inte sova för att katterna lekte som idioter. Och sen ringde klockan kvart i sex. Så jag tänkte sova en timme eller två innan jag åker hem. Annars kommer jag aldrig orka ikväll, ska ju på fest! Men så gott jag kommer att sova natten som kommer=) Längtar!

Hade en timme i skolan idag, kändes lönt. Men nu måste jag försöka gå på så många föreläsningar som möjligt. Känns bättre så.

Tapeterna kommer upp i hallen nu, snyggt blir det=) Mitt minne är kasst, jag hade för mig att det var den mörkare varianten av tapeten men det var den ljusare som tur var, blir jättebra. Vilken fräsch lägenhet vi kommer att få! Idag börjar han med vardagsrummet, men hinner nog inte så långt. De befintliga tapeterna ska ju först bort, sen spacklar han väl på måndag och målar på onsdag och tapetserar på torsdag. Jag hoppas ju det går fortare än så, men bättre att ställa in sig på det så blir man inte besviken.

Åker ju hem idag, men lämnar datorn här. Är ju bara två dagar plus att Josephine kommer ju imorgon, då kommer jag inte sitta så mycket vi datorn ändå. Pallar inte släpa på datorn liksom.

Saknar J.

Hem

Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men jag längtar hem. Eller egentligen inte, men jag vill hellre vara där än här just nu. Ha det lite lugnt med bara jag och Callie. Och Josephine, som kommer på lördag=) Hade J varit här också hade det varit en annan sak. Men just nu vill jag bara få det klart så att man kan börja pula, fundera på hur vi ska ha det med inredning och sånt. Hade jag varit ensam hemma nu, så hade jag kunnat städa lite, kamma Callie, tagit ett bad...allt hindrar mig nu. Och själen mår inte bra av det. Med imorgon har det tagit fyra och en halv dag att bli färdig med sovrum och hall, så det kommer verkligen ta hela nästa vecka också. Eller vänta, fyra dagar har det tagit, två halvdagar. Så till torsdag nästa vecka kan man väl pusta ut. Är jätte festsugen så nästa helg blir det fest. Har jag bestämt=) Passar bra också, det är tre månader sen den fredagen sen jag och J träffades, vilket också var på en fredag=)

Ikväll kommer Jonas hit, men han kommer inte förrän typ nio-tio...frustrerande är det för jag vill börja flytta saker in i sovrummet, men det smarta är att ta de stora möblerna först, och det kan ju inte jag. Så jag har diskat lite, städat undan så gott jag kunnat. Nu finns bara väntan kvar. Får väl titta på en film medan jag väntar, ska ju gå ut med Callie också...så går tiden lite.

Färdigt=)

Nu är sovrummet färdigt! Snyggt blev det, fast jag kom ihåg den ljusa tapeten som annorlunda, fast det gör ingenting. Det finns små små ränder i den, syns inte på fotot. Sovrummet kommer alltså att inredas i svart och vitt, och vi valde att ha större delen av väggarna vita, eftersom det inte ska vara för mörkt i ett sovrum, plus att jag ska ju kunna sitta där och plugga. På fond-väggen ska min platt-tv sitta=) Och ja, suddigt, och mycket snyggare på riktigt=P

God natts sömn

Enda "fördelen" med att J är borta ikväll är att jag kommer att få sova mina timmar inatt =). Han har hållt mig vaken rätt sent de senaste kvällarna. Men efter att jag skrivit här i nu så ska jag lägga mig och sova! Men jag saknar honom jättemycket, det är så skönt att sova bredvid någon varje natt.

Här kommer iaf bilden på vårt vardagsrum. Suddigt som vanligt!

Tomt

Sitter i värsta röran med en hund och två katter, och ändå är här frukansvärt tomt. J åkte precis, han är på väg till Dreamhack i Jönköping, kommer inte hem förrän på söndag. Han har varit på jobb hela dagen och åkte för mindre än fem minuter sen och ändå känns det oerhört tomt. Imorgon kommer iaf Jonas hit, han ska sova här i helgen, men det är ju inte riktigt samma sak ;)

Tänk att man kan sakna någon så här mycket.

Renovering

Här kommer några bilder på hallen och sovrummet, min kamera på mobilen är inte så bra så de är lite suddiga, plus att jag får verkligen inte plats med så mycket av rummet på en bild...synd bara att jag inte har några före-bilder, så att man verkligen kan se skillnaden sen.



Ska lägga in en bild senare på hur rörigt vi har det in vardagsrummet=)

Får gärna berätta för mig med

Tydligen tar renoveringen en vecka ytterligare. J trodde att jag hörde när målaren sa det men det gjorde jag inte, fick reda på det nyss. Toppen. Men visst, jag var väl lite förberedd på det för jag trodde inte att de skulle hinna bli klara till tisdag. Men jag vet inte hur jag ska orka bo så här. På fredag åker jag hem, för jag ska på fest på kvällen, Jennys 25 årsfest=) Grattis vännen på din dag idag=) Sen ska systerdottern komma på lördag, hon ska sova hos mig till söndag, vi ska glo på film och gå på julskyltningen i Landskrona på söndag. Så jag slipper ju röran i helgen iaf, och sen har jag lite föreläsningar, men det är verkligen påfrestande. Men kanske det känns lättare när de blivit klara med sovrummet och hallen, när man kan röra sig lite mer fritt ut och in. Det är lättare att stänga in katterna och hunden, plus att stänga in migsjälv. Sovrummet börjar iaf likna något, det är i stort sett bara tapeterna kvar som ska upp, de håller på att måla det sista där inne just nu. Den ena killen håller på att riva tapeter i hallen, så det börjar röra på sig iaf. Ska lägga in bilder sen tänkte jag, men får fota när de inte e här ;).

Nu tänkte jag läsa lite, fick inte alls läst så mycket som jag velat igår, och idag har jag haft en riktig slapp morgon, låg i pyjamas och tittade på tv, åt resten av popcornen från igår och drack julmust=) Så skönt det var, behövde en sådan morgon.

Lyckades sova i oväsendet

Målarna kom redan halv åtta idag. Jag har inte sovit många timmar inatt så jag tänkte minsann inte gå upp, men vilket oväsen de förde. De slipade och drog tapeteer och hade sig. Men så tittade jag upp och såg att de tagit dörren från sovrummet och satt för in till vardagsrummet. Tänkte att det var ju snällt, så jag kunde få lite lugn och ro. Jag smög upp och gick in i köket andra ingången och fick se att målaren hade rensat i köket och gjort jättefint, tänkte att då måste de ju vara klara i sovrummet, så att han kan ha ställt sakerna där inne. Då hörde jag att han var på väg så jag smet in i sängen och låtsades sova så att han inte skulle veta att jag redan sett allt. Då vaknade jag av att James ringde. Det var bara en dröm!

Nu smälter all snö....

Vadå förhållanden får en att öka i vikt?

Har alltid sagt och hört det att när man är i ett förhållande går man upp i vikt eftersom man mår så bra och äter gott och så vidare. Men med J så är det tvärtom. Han undrade, vadå, har vi inte ett bra förhållande då? Hehe, men det är ju just det vi har, men ändå har jag gått ner runt två kg sen jag "flyttade´" hit för lite mer än en månad sen. Nu väger jag det minsta jag någonsing vägt, denna vikten hade jag senast på mellanstadiet. Men jag är inte mager på något vis, tvärtom skulle jag behöva träna, har inga muskler. Jag och J ska börja på friskis så fort jag har pengar, i januari. Skönt att ha varandra som motiverar varann! Nu ska jag äta soppa för jag märkte att vi hade inte mycket till frukost hemma, har ätit några riskakor men vad hjälper det? Kan ju inte tänka, hur ska jag kunna läsa då?

Pluggdag

Jag hade planerat att börja läsa till nästa tenta idag, men kanske i en timme eller två bara, eftersom jag behöver lite paus efter dessa stressade veckor. Men eftersom de håller på att renovera och stället är i en enda röra finns det inte mycket annat jag kan göra än att sitta och just plugga. Stressen sitter fortfarande i efter tentaruset, så bara sitta och glo på tv hela dagen kommer jag aldrig att klara. Perfekt då egentligen, att jag blir tvungen att plugga, för då kommer jag ligga före i planeringen. När jag var hemma hos Lotta, läste jag två kapitel på en timme, utan att göra anteckningar och genom att hoppa över delar som inte är viktiga. Med andra ord skulle det ta mig 5½ timme att läsa klart boken, då det är 13 kapitel i den. Fem timmar orkar jag ju inte sitta i ett sträck, men jag blir ju klar med boken redan tills imorgon, då jag också e hemma. Så bra det känns! Ska äta lite nu, sen sätter jag mig med boken. Tapetseraren är inte här än, de skulle inte komma förrän till eftermiddagen, men det var bara skönt eftersom jag kunde sova ut lite. Imorgon får jag väl gå upp med J.

Igårkväll åkte vi till Väla, skulle shoppa julklappar men J hade glömt överföra pengar ;) Så vi gick mest och strosade, åt lite god mat. Hur mysigt som helst! Det är så skönt att vi bara kan umgås så där. Idag ska vi dock dit igen, J hittade lite julpynt och jag hittade en jättebra hundbur till Callie som jag ska köpa.

Nu kurrar magen.


Bara för det

...kom de två minuter efter att jag skrivit. Nu håller de på att lägga ut papper och lite sånt, men det kommer tydligen att ta en vecka iaf innan allt är klart. Men det är bara för att de måste ta bort den gamla tapeten först, plus att de ska ju faktiskt göra om hela lägenheten.
Nu är det igång iaf!

Såja

Då var omtentan gjord. Känns mycket bättre denna gången, tror att jag har skrapat ihop tillräckligt med poäng för att få godkänt. Har jag otur är de stränga och jag hamnar precis under. Varför det inte är ett klart godkänt är för att jag hade otur med frågorna, så typiskt. Men nu får vi se vad som händer.

Igår rensade jag och J sovrummet och hallen, för tapetseraren skulle komma idag sa han i torsdags. Vi blev ju jätteglada, så snabbt trodde vi inte att det skulle gå. Jag trodde kanske till efter jul och nyår eller ngt. Men han har ju såklart inte varit här. Och lägenheten är en enda röra. Går inte att komma fram någonstans. Jag tänkte att jag skulle ägna eftermiddagen åt att organisera lite här, för man får verkligen ångest, vill inte vara hemma. Sen slänger jag nog mig i sängen, som står mitt i vardagsrummet, och glor på tv resten av dagen. Tycker jag att jag har förtjänat.

...

Han kom hem vid fem. Och var inte ensam. Och nu är de på båten. Så mycket för vår träff ikväll.

En oändlig väntan

J skulle komma hem vid två-tre sa han. Som den tjej jag är började jag vänta klockan två, fast att jag kände på mig att han säkert inte kommer förrän typ fyra. Nu är klockan kvart över fyra och han har fortfarande inte kommit. Och jag börjar bli lite orolig. Tänk om något hänt? Vädret är bättre idag men det är svinhalt, tänkt om han kört och krockat? Och så kan jag inte ringa honom. Jag hatar det här. Sitter i en helt tyst lägenhet så att jag kan höra när porten öppnas, kanske är det han som kommer då?

Konsekvenser av kaffe

Ja, jag vet varför jag aldrig dricker kaffe på kvällen. Kan inte somna! Jag somnade nog vid halv fyra...Nu var jag visserligen ganska beredd på det, men jag kan inte göra samma sak idag igen. Det konstiga är att jag är inte speciellt trött, vilket iförsig är en fördel då jag måste få till en del pluggande innan J kommer hem. Jag pratade med honom en gång till inatt, och då sa han att han skulle vara hemma runt två-tre. Jag måste ju sitta i eftermiddag också, men jag vet att när han kommer hem måste jag pausa för då kommer han vilja prata och mysa lite. Han snackade om att han ville hitta på ngt med mig ikväll, typ gå på bio eller något. Hade varit mysigt! Men vi får se, han ändrar sig så snabbt. Bara jag får pluggat idag, så spelar det ingen roll vad vi hittar på.

Som jag vill pussa på honom nu.

Nu får det vara nock

J ringde för en liten stund sen, han hade glömt bort att ringa=) Typiskt killar! Jag är bara glad att han ringde iaf, även om det blev senare än tänkt. Han sa lite söta saker, samtidigt som han är för ärligt på samma gång. Han berättade om en tjej som han tycker är "äcklig", han gillar verkligen inte henne, och hon vill strula med honom och menar att "såå trogen kan han ju inte vara". Jag litar på J, men jag hatar att höra sånt. Får jag träffa den här tjejen blir det inte nådigt alltså. Hon hade tydligen lyckats lura till sig en puss på munnen genom att försöka ta hans dricka. Hehe, de satt i chevan, som är en stor bil med säng och sånt, och när hon gjort det hade han slängt ut henne så hon trillade i snön så att klänningen blev blöt =P *skadeglad*. Jag hatar att hans mobil inte fungerar, jag vill messa med honom. Han sa verkligen saker ikväll som betyder oerhört mycket, och nu måste jag vänta tills imorgon innan jag får pussa på honom.

Blir sängen nu, har lite ont i magen efter kaffet=) Ska se mitt avsnitt av Grey's Anatomy.

Stolt

Nu börjar jag bli trött och okoncentrerad, men jag har verkligen suttit hela kvällen och pluggat. Kom igång vid nio efter att ha varit ute med hunden och sånt, sen har jag tagit småpauser, men jag har verkligen pluggat och det trodde jag inte att jag skulle orka. Jag har precis hällt upp det sista av kaffet, nu blir det slutspurten! Jag hoppas att jag kan ha samma motivation hela helgen, då kommer jag hinna en bra bit! Och chanserna ökar betydligt för att klara tentan=)

Har fortfarande inte hört från J, börjar bli lite orolig nu...men det har säkert tagit längre tid än normalt pga väglaget och sen så vill han säkert in och ta sig en drink innan han ringer. Så får ha tålamod. Jobbigt är det.

Hemmakväll

Då blev det en kort visit hos J's föräldrar. Fick träffat en del där=) Men det är trevliga människor och jag kommer inte känna mig ovälkommen i framtiden känner jag.

Men nu har J kört, ska till Sjöbo på fest, galet att köra i detta vädret, men han har lovat sin bästa vän och är inte den som ställer in i första taget. Nervös är jag iaf, hans mobil har gått i sönder så han ringer inte förrän han kommit fram, så nu får jag vänta ca två timmar innan jag vet om han kommit fram säkert.

Jag och Callie och katterna har en hemmakväll, som egentligen borde vara fylld med Grey's Anatomy och Cityakuten, men jag måste plugga ju, så jag ska koka en kanna kaffe nu, ta på mig myskläderna och värma lite kanelbullar, sen sätta mig med böckerna. Tänkte att jag skulle försöka sitta till klockan tolv, sen tittar jag på det senaste avsnittet av Grey's, innan jag lägger mig. Tycker faktiskt det låter mysigt det med hehe. Saknas bara chokladmjölk, men det är så kallt ute så jag vet inte om jag pallar gå hela vägen till ica, det e ju halt också. Får räcka med kaffe idag tror jag.

Ja, vi har förresten en extra katt här just nu, Linnea ska sälja honom så han får bo här så länge då hon själv har flyttat från sin lägenhet redan. Goliat är han och är världens gosigaste katt=) Men sötast och bäst är ändå Kiwi ;)

Snön och gamla vänner

Som det snöar! Synd bara att allt pynt inte är uppe än, så mysigt det hade varit=)

Börjar blir lite nervös inför att träffa J's familj. Många man inte träffat, men någon gång får vara den första!

En vän från förr ville bli vän med mig på facebook innan. Då det är någon jag inte har något intresse av att vara vän med igen så tvekade jag inför att godkänna henne, men tänkte, vadå, jag behöver ju inte snacka med henne. Så jag godkände, och hon skrev ett inlägg direkt till mig. Men det tog inte lång tid förrän jag kunde ana hennes gamla jag. Vissa personer ändrar sig helt enkelt inte. Mer än ett par inlägg på facebook blir det knappast. Det är ju synd egentligen, för vi växte ju upp ihop, men vissa personer går man helt enkelt inte ihop med.

Tentaplugg

Nu börjar det närma sig. Och jag har inte alls läst så mycket som jag hade behövt. Visst, jag har lite mer koll nu än vad jag hade till förra tentan, men det kommer nog att handla mycket om tur med frågorna på denna tentan. Fast jag vill inte att det ska handla om tur, för jag måste verkligen klara denna tentan. Klockan sex ska vi hem till J's mamma, hon fyller år idag, men det blir bara en kort visit. J ska nämligen till en fest längre ner i Skåne, som han trodde var imorgon. Så vi är hemma igen typ redan halv åtta, och sen kör han direkt. Så jag tänkte att jag skulle sitta någon timme ikväll också, kanske chansa på att koka lite kaffe. Kan ju sova länge imorgon. Problemet imorgon blir att då är ju J hemma, vilket jag inte trodde han skulle vara, så risken är rätt stor att jag komemr att vara trött på söndag. Han tar förmodligen med sig Jonas hit och även om han inte gör det festar han säkert ändå. Jag stannar nog hemma men har de hemmafest kommer jag ju att vara med på den. Kan ju inte sova ändå. Så jag får nog plugga allt jag kan ikväll och imorgon på dagen, så att jag inte känner mig superstressad på söndag. Nu har jag ju ikväll, det hade jag inte räknat med innan.

Fick svar från skolan redan igår, de sa inte att jag hade jobb där men frågade om jag har utdrag ur polisregistret fall ifall de behövde vikare med kort varsel. Det har jag inte så det får jag fixa nu. Men det var positivt iaf! Då har de mig i åtanke åtminstone=) Sen så ringde de från hemvården igen, ska jobba den 26 december, på kvällen, men det blev ändrat till delad tur nu istället. Svinbra! De valde rätt dag där hehe. Kommer verkligen få en god lön i januari=). Det känns som att allting går på rätt håll nu. Ska bara klara tentan också....

Jobb

Jag har börjat kolla runt lite på jobb i Helsingborg. Först skulle jag bara kolla efter sommarjobb, men jag vill nog ha ett extraknäck under terminen också. Och helst på en skola. För jag tappar massor nu när jag inte har praktik, det hjälper inte en att bli en bra lärare bara genom att sitta med näsan i böckerna hela tiden. Plus att det skulle kunna vara bra med lite extra pengar, speciellt nu när man ska bli sambo. Vi har så många planer och drömmar, och för att kunna uppfylla dem behövs pengar. Visst, jag kommer ju inte att jobba så mycket förmodligen, men varje hundralapp jag drar in räknas. Drygar ut liksom. Har mailat en skola som ligger här i närheten, ligger fem minuter bort med bussen så hade varit perfekt. Hoppas de vill ha mig=) En ganska liten skola, som precis utökat med högstadieklasser också, så än så länge finns det inga nior där, bara sjuor och åttor. Hade jag fått vikariat där hade chanserna varit goda att jag fått en tjänst där när jag tar examen, då har de ju nior också. Så nu gäller det att hålla tummarna.

Idag ringde de från hemvården i Landskrona också, frågade om jag kunde jobba ytterligare en dag i december. Så nu har jag 6 dagar i december och 2 i januari. Eventuellt skulle en annan ringa om någon dag till, men det får vi se. Men med dessa dagarna får jag en rätt så bra lön i januari, plus att jag får en större summa från CSN den månaden. Och en liten lön i februari, superbra. Känns bra att komma med lite kapital när vi flyttar ihop=)

Pluggandet går bra idag också, känns verkligen bra just nu=)

Flytta ihop

Ja, jag har funderat en hel del denna veckan. Ju mer jag tänker på det, ju mer löjligt känns det. Varför ska jag ha det problemet med att flytta möbler, hitta ställen att förvara det på, sen aldrig bo på stället men ändå betala hyra, för att sen några månader senare gå igenom det igen med att flytta på allt, och hitta nya ställen att förvara möbler på. Jag frågade syrran vad hon tyckte, om jag skulle flytta in hos J eller vänta. Hon menade på att vi är vuxna människor och om vi vill flytta ihop ska vi göra det, så länge vi pratar igenom det först. Sen sa hon att om det inte skulle fungera får vi lösa det då och att jag alltid är välkommen hem hos henne. Det känns skönt att veta=). Jag tycker egentligen fortfarande att det är tidigt, men jag har "bott" här i över en månad och det har gått bra, lite hårdare än annars kanske eftersom man blir tvungen att lära känna varandra fortare än om man bor isär. Och hade det inte varit så att jag var tvungen att flytta hade jag inte sagt upp min lägenhet och flyttat hit så här tidigt. Men nu är situationen som den är. Och jag vill göra det bästa av den=) Och som Jeppelina sa, fungerar det inte mellan oss kommer det inte fungera även om vi flyttar ihop om ett år. J och jag har pratat om det en del och vi vet på ett ungefär var vi har varandra, sen får vi se hur det blir. När jag officiellt flyttar in den förste februari har det gått fem månader sen vi träffades, så det e ju nästan ett halvår iaf ;) Så nu ska vi bli sambos=D

Igår var vi och tittade på tapeter, äntligen ska han få renoverat i lägenheten. Eftersom han flyttade in så tidigt i våras så fick de inte renoverat efter den andre hyresgästen, och sen har de dragit ut på det. Vi fick valt fina tapeter iaf, hoppas nu att de kommer snart och fixar det! Det är rätt skönt att det blir gjort nu, för det kommer att kännas mer som min lägenhet också. Vi har planerat sovrummet, jag kommer att ha min arbetsplats där. Egentligen vill jag inte ha dator i sovrummet men jag kommer behöva att kunna stänga in mig i lugn och ro, och bor man inte större får det bli så här. Snyggt kommer det bli iaf.

Idag skolkar jag (som vanligt) för att kunna sova ut och plugga i lugn och ro. På måndag är omtentan, måste verkligen klara den nu. Imorgon har jag inga föreläsningar, på kvällen ska vi fira J's mamma, sen har jag absolut ingenting planerat i helgen, så blir bara att plugga nonstop. Måste skrapa ihop nog poäng för att få godkänt.

Ser fram emot nästa fredag, då blir det till att fira Jenny=) Hon blir 25 år nästa vecka, den tanten=P Ska bli urkul att festa också, var ett tag sen!

Måndag återigen

Tiden springer iväg, helt otroligt. Nu är det måndag igen, andra halvan av november månad är kommen, snart är det december och juletid.

Planen för idag är att putsa på uppsatsen så den e klar, sen ska jag till Landskrona och brorsan, ska hjälpa honom att baka tårtor=) Han fyller år imorgon, och ska ha med sig gott till jobbet. Lite drygt bara för vi ska inte ses förrän klockan sju, så det innebär att jag är hemma sent idag. Åker ju tillbaka till Helsingborg. Det smarta hade egentligen varit att sova i min lägenhet, men då måste jag ta med mig Callie och det blir jobbigt imorgon efter skolan istället. Plus att jag har ingen mat hemma hehe. Jag och J var där igår och plockade på oss lite saker, fick slängt en del gammal mat och tagit med lite hit. Sen tog vi hit micron och skrivaren. Och pantat alla jäkla flaskor fick vi gjort också! Det var en del hehe.

Vi har pratat mer och mer om att jag ska flytta hit, egentligen vill vi båda att jag flyttar in här stället för hos syrran, men det e som J sa igår, jag flyttar in hos syrran mest för att ha någonstans att ta vägen om det går illa för oss. Så har inte jag sett det, men så e det ju faktiskt. För jag är här hela tiden, kunde lika gärna flyttat in. Men det är ju så nytt, och det var ju nära att ta slut för bara en vecka sen. Då är vi nog inte redo att bo ihop. Men till sommaren känner jag att det skulle vara dags.

Och glad blev jag idag! Jag ska jobba i jul! Lång historia, men nu ska jag jobba iaf, och många dagar blev det. 7 dagar tror jag det blev totalt, och behöver inte jobba julafton som förra året, bara annandag jul. Nyår ska jag inte heller jobba, sist jobbade jag nyårsdagen och det var lite trist för jag fick inte firat nyår. Det vill jag gärna i år, för jag kommer ju förmodligen att fira den med J. Iaf, jag kommer att tjäna en del tusenlappar på det här, då jag av mina 56 timmar jobbar 34 helg. Inte helt fel. Räknade på det, jag kommer tjäna det jag behöver spara för att klara juni-juli, så då blir det inte lika stor press och jag kommer nog inte att lägga undan lika mycket varje månad. Vill kunna leva normalt för en gångs skull. Men jag spenderar inte lika mycket nu när jag blivit tillsammans med J, en stor anledning till det är att när vi är och festar blir det oftast privata fester, inte nattklubbar. Jag saknat dock att kunna köpa kläder och skor när jag behöver det. Jaja, det går på rätt håll nu. Ska bara hitta ett nytt sommarjobb, sen e allt bra ;)

Nej, nu ska jag ta och skriva klart uppsatsen.

Gråen

Vi har en liten ö utanför Landskrona som heter Gråen. Och att hitta information om denna ö är fulltständigt omöjligt!! Jag ska skriva om ön och reservatet, och det ska vara färdigt nästa vecka. Suck. Jag ska försöka skriva ihop det jag har hittat nu och se hur mycket det blir. Vi skulle skriva max 5 sidor, men jag får nog ihop 3 sidor tror jag.

Idag ska jag och J hem till syrran på middag. Ska bli trevligt! Fast han har redan träffat henne två dagar i rad hehe. Vi lämnade och hämtade Callie där, då var han med. Men det var bara korta besök, idag får vi en chans att prata lite=) Micke e inte hemma dock, men men. Imorgon ska jag passa Viktor, känns mäktigt. Ibland är det en utmaning, men oftast går tiden fort, vi brukar bygga lego=). Vet fortfarande inte om jag ska till Lund på kvällen, jag orkar egentligen inte. Men vet inte vad jag ska säga.

Nej, om man skulle ta och fortsätta med uppsatsen.

Känns ganska bra faktiskt

Ja, känner mig relativt uppåt idag. Det känns bra med J, det känns bra med pluggandet, magen börjar gå på rätt håll. Fått sova ut två dagar i rad. Fast jag hade lätt kunnat lägga mig och sova nu, men det har med stressen att göra.

Fick pluggat på väldigt bra innan, tar en paus just nu så att jag inte tröttnar. Har gått igenom en hel del av mina anteckningar, tänkte försöka bli klar med dem idag. Har läst kapitlena sedan innan, så det behöver jag inte göra, kanske bara kolla upp en del saker. Hade varit gött om jag kunde bli helt klar med hennes del, så att jag vet att jag kan plocka poäng där iaf. Jag tror det är tre frågor på 5 poäng vardera, alltså 15 poäng. Totala poängen på tentan är 40 poäng, så det är ju nästan hälften, vilket behövs för att få godkänt. Ja, känns bra för en gångsskull.

Tänkte snart ta ut Kiwi på en promenad, Callie är ju inte hemma, hon är hos syrran eftersom det var meningen att jag skulle på exkursionen. Får se om Kiwi gillar det bättre när det är ljust ute, hon gillade inte våra kvällspromenader=) Sen ska jag och J förmodligen fara runt hela Skåne, han tyckte tydligen att vi skulle åka till Landskrona också och hämta lite saker. Det blir ingen tvättmaskin idag, men vi ska köpa annat, till exempel julpynt=) Mysigt!

                               Sötis=)

Ingen exkursion

Jag hoppade ändå exkursionen idag. Jag vaknade klockan sex imorse och började få ångest, när egentligen ska jag ha tid att plugga? Vi har inte fler exkursioner innan tentan, så sen kan jag gå på alla som kommer. Exkursionen idag är alltså mellan nio och fem, vilket hade betytt att jag varit hemifrån mellan halv åtta och sex. Inte hade jag orkat plugga på kvällen sen då.

Så idag ska jag verkligen bruka allvar, ligger just nu i sängen för det är så jäkla skönt, men tänkte utnyttja tiden och titta på de föreläsningar som en av lärarna lagt ut på nätet. Märkte det att hon använde sig inte lika mycket av boken som av föreläsningarna, och därför är det viktigt att läsa på anteckningar när det gäller henne. När det gäller den andre läraren, handlar det om begrepp. Vad betyder begreppet akvifer t ex. Eller pingo. Osv. Där kan man skrapa ihop 10 p bara på hans del, han hade 20 begrepp värda en halv poäng vardera.

Vad som händer annars idag är att jag ska lägga ut J's tvättmaskin på blocket. Nu ska han köpa en ny, med inbyggd torktumlare. Det är så att han har blivit av med sin tvättnyckel, en sådan digital. Han har egen tvättmaskin men tumlar det mesta på grund av katthåren, det störiga är bara att tvättrummet ligger väldigt långt borta, är en bra bit att konka på blöt tvätt. Så han ska investera i en ny tvättmaskin med torktumlare. Hans föräldrar tycker det är onödiga pengar, men jag anser att det är upp till J själv att bestämma hur han ska göra. Tvättmaskinen tar han ju med sig om han flyttar härifrån, och en sådan håller rätt så många år. Så idag åker vi förmodligen och köper en ny. Han hade tänkt göra det först senare, men nu blev han av med nyckeln, och den kostar att få ersatt. Så det blir redan nu.

Min mage är förresten fullständigt kaput, ingenting stämmer med den nu. Har köpt tabletter, så jag går på en tvåveckorskur nu, får hoppas att det blir bättre. Det är lagom tills tentan är över också, så då försvinner mycket att stressen och jag bör bli bättre. Blir jag inte det får jag nog fundera på att gå till läkaren.

Nej, om man skulle ta och göra ngt vettigt.

Steg framåt

Tydligen var inte förhållandet på en sådan skör tråd som jag först trodde, då J har pratat om jul och att åka till torpet i januari och sånt. Så e det när den ena går och tänker och kommer fram till saker utan att dela med sig. Känner mig dock fortfarande väldigt osäker, känns som att allt jag gör nu kan få saker att tippa åt det ena eller det andra hållet. Men jag försöker verkligen, och kommer att fortsätta försöka. Om det så krävs att jag måste ändra på vissa saker, so be it.

Idag ska jag åka till Landskrona och sätta mig lite på biblioteket. Har ett arbete som jag måste skriva på, och idag blir den bästa dagen. Först måste jag dock hitta faktan....Ikväll ska jag och J lämna Callie hos syrran, spännande! Första gången han får träffa syrran med respektive=). Imorgon är det heldag med exkursion, ser inte mycket framemot den men jag kan inte missa så många som jag gjorde på förra kursen. Vi slapp ju den i måndags så man ska väl inte klaga.

Funderar på om jag inte ska gå på tjejmiddagen på lördag. Känner mig sliten och vet inte om jag orkar fara runt överallt. Visst, åker jag hem till J istället blir det väl festande här, men jag kan välja att bara gå och lägga mig istället. Får se, får fundera lite till.

Ja, vi har pratat om att mina sängar kanske ska hit istället. Alltså snart har jag ju flyttat in hos J. Men saken är den att alternativet är att om sängarna inte får plats hos Annette får jag hyra ett förråd. Trist att behöva hyra ett förråd för sängen och ev en fåtölj. J sa då igår att vi kunde ju ta hit dem istället, så ställer han sina i sitt förråd. För hans är gamla. Men jag får prata lite mer med honom om det först, tänk om det plötsligt tar slut mellan oss, hur gör vi då? Det är en sak om han har min micro liksom, som han också ska ha. Men sängarna är ett litet större projekt. Ja, jag vill ju inte att det ska ta slut, så för min del kan gärna sängarna vara här, sover jag bättre när jag är här=) Vi får prata om det.

Nej, nu ska jag dammsuga lite, vänta på att J ska komma hem på lunchen. Efter det åker jag hem.

Paus

Ja, det blev en liten paus i bloggandet. Har inte riktigt haft tid eller lust att skriva. Första stora bråket med pojkvännen har varit nu, riktigt rädd är jag nu att det ska ta slut. Tar nog ett tag innan jag kan känna mig lugn igen. Jag misstänker att det blivit för mycket på för kort tid, jag är ju här hela tiden, har inte sovit hemma på typ en månad. Det är en av anledningarna till varför jag inte ville flytta in här istället för hos syrran i januari. Allt kommer upp förr eller senare, men bättre senare när man har ett mer stabilt förhållande. Så jag funderar på om jag skulle åka hem nu i veckan och sova hemma en natt eller två, måste ju ändå börja sortera där hemma. Ska prata med J sen, se vad han säger. Vi spenderade inte denna helgen ihop, och helgen som kommer kanske vi ska äta middag hos syrran på fredag kväll, men sen åker han nog hem och festar på sitt håll, och jag stannar kvar och sover där då jag ska passa Viktor på lördag. Sen blir det ner till den andra systern och fira svågern, och på kvällen blir det tjejmiddag i Lund. Så jag och J ses inte då heller. Kan nog vara bra för oss, att få göra våra egna saker. Jag vill verkligen inte att det ska ta slut mellan oss, så nu är jag beredd att jag göra det mesta för att det ska hålla.

Det blir aldrig bra om man rusar in i saker och ting, eller det blir väldigt sällan bra. Varför ha bråttom när man har hela livet framför sig? Vissa saker gör bara ont i hjärtat när jag tänker på det, för jag vet hur det kommer att sluta.

Halsbränna

Fy vad jag har halsbränna. Så här illa har det inte varit sen jag vet inte när. Och inga tabletter har jag. Stressen börjar verkligen komma ikapp en nu. Jag har så smått börjat inse att kanske jag inte hinner med att göra båda mina tentor, vilket stör mig eftersom det är det jag vill. Det blir ingen skola idag iaf, jag har sovit så dåligt inatt att det var för jobbigt att vakna i morse. Imorgon kväll måste jag tyvärr åka till syrran i Svedala, hon trodde att jag skulle vara barnvakt i helgen, vilket hon aldrig frågat mig om, men eftersom hon trodde det blev det svårt för mig att säga nej eftersom då blir det väldigt jobbigt för henne. Irriterad är jag på det! Jag sa till henne att jag har massor att plugga, men hon menade på att jag kunde sitta i Josephines rum. Ja eller hur. För det första är det ett rum för en åttaåring, hur ska jag kunna sitta på ett bra sätt där? Sen för det andra så kommer jag att ha varit barnvakt hela dagen, till en åttaåring och en tvååring, jag kommer ju vara rent slut när syrran väl kommer hem. Kommer aldrig orka koncentrera mig. Men jag åker dit så sent som möjligt imorgon kväll och åker tidigt söndag morgon iaf. Vad som är skönt är att vår exkursion på måndag är inställd, så jag har en hel dag att plugga på ostört, skönt.

Idag ska jag gå och hämta böckerna, ska se om jag hittar dit hehe. Vi gjorde så att de kom till ett ställe nära J, eftersom jag är här hela tiden. Men han har så mycket att göra och jag vill ha böckerna så tidigt som möjligt så jag ska gå och hämta dem själv. Sen får jag nog planera upp min tid. Hur mycket ska jag lägga på omtentan och hur mycket ska jag lägga på tentan. Och hur mycket ska jag lägga på uppsatsen som jag också skriver. Måste planera upp det, har bara två hela veckor kvar. Usch. Konstigt man har halsbränna då.

Full rulle

...känns det som. Känns inte som att jag har tid över till nånting. Plötsligt åkte jag hem till syrran igår och fick hjälpa henne flytta kartonger i förrådet, åkte dit vid sex och kom hem vid halv elva. Så inget plugg då. Idag måste jag verkligen åka hem efter skolan, måste göra ett ärende och hämta en ny omgång kläder, så kommer hem senare än tänkt. Men då måste jag sätta mig ner och plugga, dagarna får bara inte springa iväg. Idag kommer mina böcker iaf, så att jag kan börja läsa till den nya tentan också.

Nej, blev ett kort inlägg nu, måste göra mig klar inför skolan och gå ut med Callie.

Grinig pojkvän

J ringde mig i skolan idag när han var hemma på lunch. Callie hade gjort nummer två på mattan och han var inte glad. Det lät som att hon hade bajsat ner hela mattan och varit lös i magen dessutom. Sen när han var ute med henne ville hon inte göra ngt så han band fast henne medan han skulle äta. Sen ringde han igen. Då hade hon rullat sig i bajs och det var bajs över hela lägenheten så han hade satt henne i badrummet så fick hon sitta där för han var tvungen att sticka till jobb. Han passade även på att klaga på att jag inte torkar Callies tassar och att det är därför väldigt smutsigt inomhus och löv överallt.

Jahapp, vad skulle jag göra? Jag satt ju i lund och kunde ju inte göra något. Men om det var så illa kan inte det ligga i flera timmar innan någon gör rent. Så jag fick helt enkelt skippa andra föreläsningen och åka hem. Och vad kommer jag hem till? En liten fläck på mattan och några tassavtryck. Det luktade inte ens i lägenheten. Nej, det var nog bara en pojkvän som fick nog när han var hemma på lunchen. Måste ju överdriva lite;). Så nu har jag dammsugat och moppat golven och tagit hand om fläcken på mattan. Och han har ju rätt om löven och den biten, jag måste bruka allvar med att torka tassarna på henne, vädret blir ju knappast bättre. Men samtidigt så dammsugar jag hela tiden och moppar golven, så jag tar ju hand om min hunds smuts också. Jag lämnar inte det till honom liksom. Jag städar mer här än vad jag gör hemma.

Ja, hemma. Redan två visningar, en idag och en imorgon. Min hyresvärd ringde imorse, och jag fick sagt att jag kan flytta tidigare också om de hittar en hyresgäst. Så nu börjar det bli verklighet. Läskigt! Men det ska faktiskt bli skönt att komma från Landskrona. Tråkigt att gå i samma fotspår hela tiden, finns inget som egentligen håller mig kvar där. Brorsan och pappa träffar jag nästan aldrig, mamma kan jag alltid åka och hälsa på, lika mycket som jag gör nu. Nu börjar en ny apok i mitt liv. Spännande=)

Nähe

Det blir inget jobb ändå i jul fick jag precis reda på. Hade mina aningar och egentligen var det inte helt bestämt att jag skulle jobba. Hade varit gott med extra pengar, men det är "rätt" månad, lönen i januari behöver jag inte på samma sätt som jag egentligen behöver den nu. Siste januari flyttar jag ju, mina utgifter blir genast mycket mindre plus att den månaden får jag ca 2000 mer i studiemedel. Så jag överlever nog=) Nu börjar jag istället fundera på om jag ändå skulle firat jul med J, men nja, jag vet inte än. Får fundera på det.

Har fortfarande inte öppnat boken, inte bra, inte bra alls.

Måndag igen

Då var det ny vecka och nya tag. Givetvis måste jag börja med att stanna hemma från skolan. Callie blev jättedålig i magen inatt, och även om hon är bättre nu så vet man aldrig när det kommer nästa omgång. Det rinner liksom, finns inte mycket hon kan göra för att hålla sig. Och hon sätter sig gärna på mattan såklart. Så jag vågar inte lämna henne ensam för länge. Måste tyvärr åka till Väla sen, men det är faktiskt för Callies skull. Jag tror nämligen att hon är dålig i magen på grund av maten, så jag måste fixa ny mat. Jag är inte borta så länge, Väla ligger bara fem minuter härifrån och J skjutsar mig dit på lunchen så behöver jag bara ta mig hem själv.

Missar två föreläsningar, men jag tänkte att jag pluggar några timmar istället, så jämnar det ut sig lite. Omtentan är ju om tre veckor idag, kan vara bra om jag får en tidig start. Hoppas mina andra böcker kommer snart, blir så nervös. Jag behöver verkligen få böckerna denna veckan känner jag.

Det blev ingen middag hos J's farföräldrar igår, för både jag och J var förkylda, och hans farfar har rätt så dålig hälsa. Känns onödigt att smitta honom. Däremot blev jag inbjuden till familjen på julen! Herrejisses! Det trodde jag faktiskt inte. Jag menar, vi har ju inte varit tillsammans så länge. Det hade verkligen varit en riktig jul. De har nämligen ett torp i småland, ute i skogen. Där är de några dagar och firar jul. Det hade verkligen varit mysigt. Men, jag känner inte mig riktigt redo än att fira jul med hans familj. Jag har ju inte ens träffat alla, och det känns lite som att jag tränger mig på. Sen så är vi inte så många själva detta året, då Annette och Viktor firar med Mickes familj varannat år, detta året med andra ord. Ska jag också försvinna då så är det inte många kvar. Jag kan inte vara där uppe så länge heller, ska jobba lite i jul, och då måste jag ta mig hem igen. Då är det bättre och jag och J firar nyår tillsammans detta året i så fall. Så kan jag fira julen med dem nästa år=). Men man är ju frestad, jag kan tänka mig deras jular. Så som man själv alltid velat ha det typ hehe. Fast det vet jag ju inte förstås.

Nehe, om man skulle ta och koka kaffe eller ngt. Sätta igång med läsandet. Mmm. Ja. Får väl göra det.

RSS 2.0